Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Porselein uit Sri Lanka

In het zuidwesten van Sri Lanka bevindt zich een mooi bedrijf met een lange historie, waar de medewerkers op de eerste plaats staan.

Porselein is heel sterk en harder dan aardewerk. Dat komt enerzijds door de grondstoffen, die fijner en witter zijn dan de grondstoffen die voor aardewerk gebruikt worden. Anderzijds speelt de temperatuur een rol, porselein wordt op hoge temperatuur gebakken en ook dat maakt het eindresultaat sterk. Het servies gaat om deze redenen lang mee, dus het is ook duurzaam!

Door materialen en energie zo optimaal mogelijk in te zetten en de hoeveelheid afval zoveel mogelijk te reduceren, probeert het bedrijf het milieu zo min mogelijk te belasten. Alle werknemers worden hierin getraind en aangemoedigd hier aan bij te dragen. De producten die worden afgekeurd komen terecht op scholen en in tempels. 

Meer dan de helft van de werknemers is vrouw. De lonen zijn bijzonder goed. Tijdens een rondgang door het bedrijf valt onze leverancier de vakmanschap en goede werksfeer op. De mensen die hier werken hebben verschillende achtergronden. Heel handig! Op de christelijke feestdagen houden de boeddhisten het bedrijf aan de gang en tijdens speciale boeddhistische dagen werken de christenen door.