Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Tas gemaakt van afgedankte UNHCR tent

Een BAG FOR LIFE is een multifunctionele tas gemaakt van afgedankte UNHCR vluchtelingen tenten uit het Za’atari vluchtelingenkamp in het noorden van Jordanië.

Elke tas is uniek omdat elke tas een ander onderdeel van de tent kan bevatten. Daarnaast is elke tas gemaakt door een bijzondere vrouw met een indrukwekkend verhaal. De tassen zijn zeer praktisch en naast het feit dat ze waterdicht zijn is het ook mogelijk om de inhoud van je tas veilig te vervoeren door middel van de magnetische sluiting.

Wie maakt de tassen
Momenteel werken er 107 ambachtslieden aan BAG FOR LIFE en zijn er op dit moment 53 vrouwen in training. Het BAG FOR LIFE project is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen UNHCR (VN vluchtelingen bureau), More Then Shelters en Oxfam Novib.

Hoe wordt het gemaakt
De tassen worden gemaakt van afgedankte UNHCR- tenten waar de vrouwen in hebben geleefd. De tenten worden door middel van dit project gerecycled en het resultaat is een fris en praktisch product met een belangrijk verhaal.

Maten van de tassen
Er zijn 2 verschillende maten.

Medium:

Deze tas is 40,5 cm hoog en is 38 cm breed. De prijs is € 14,00.

Large:

Deze tas is 42,5 cm hoog, 55 cm breed en 10 cm diep. De prijs is € 17,00.

100% van de opbrengst direct naar de vrouwen
Doe mee en koop een tas! Wij willen deze kansarme groep ondersteunen en bieden de tassen daarom tegen kostprijs aan zodat 100% van de opbrengst naar de vrouwen gaat en zo kunnen we ervoor zorgen dat de vrouwen meer kunnen verkopen en meer kansarme vrouwen een kans krijgen op een betere toekomst.

Doe je ook mee?