Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Van afval tot trendy kweektuin

Hoe leuk zijn deze kweektuintjes van SuperWaste? De kweektuintjes, handgemaakt van gerecycled materiaal, bevatten een aardetablet en eko gecertificeerde zaadjes van kruiden zoals munt en tijm of prachtige bloeiers als de klaproos of het vergeet-me-nietje. Toevoegen: water, zonlicht en een beetje liefde.

SuperWaste
De kweektuintjes van de SuperWaste collectie worden met de hand gemaakt van gebruikte thee zakken. Het sterke, uniek geprinte, spatwaterdichte materiaal wordt bij de plaatselijke theeproducenten in India ingezameld en in de eigen werkgelegenheidsproject in India omgetoverd tot duurzame en trendy producten. Superwaste ontwikkelt in India innovatieve collecties waarbij recyclen, duurzaamheid en Fair Trade centraal staan.

Materiaal
Teabags worden in India gebruikt voor het transport van thee van de theeplantages naar fabrieken, hotels en restaurants. Na gebruik worden de zakken gezien als afval en worden gewoonlijk weggegooid. Dankzij SuperWaste krijgen deze zakken een tweede leven. Het materiaal is gerecycled 80 GSM non woven polypropyleen. Elk product heeft een unieke print, afhankelijk van de theeplantage waar de Teabags vandaan komen.

Voor actuele prijzen, kom langs in de winkel.