Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Zomervakantie beleving in je wasmachine

Ik had het genoegen diverse (af)wasproducten van Seepje te testen. 
Vandaag laat ik je kennismaken met de wasschillen van Seepje. Schillen die je was doen? Inderdaad... 

Seepje maakt diverse (af)wasproducten van superschillen uit India en Nepal. Ze gebruiken alleen de schoonste ingrediënten en samen betalen we daar een eerlijke prijs voor. De missie van Seepje? Een schonere én mooiere wereld!

Voor mij zijn de grote voordelen aan Seepje dat het milieu- én diervriendelijk is.

Zo werkt Seepje

De Sapindus mukorossi vruchten groeien in overvloed aan bomen in- en rondom het Himalaya gebergte. De schillen van deze vruchten bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. In de wasmachine komen ze met water in aanraking, waardoor ze dit zeep spontaan vrijlaten! Hypoallergeen en zonder chemische toevoegingen, maken deze superschillen jouw was heerlijk schoon én zacht.

Daarbij werken de schillen ook nog eens als wasverzachter en kun je ze voor alle soorten was gebruiken, zelfs voor delicate stoffen zoals wol en zijde. Voor een extra lekker geurtje, zit er bij de geurvarianten een flesje met 10 milliliter biologische etherische olie toegevoegd.

Ik heb zomerse vakantie geur getest. Het flesje biologische etherische lavendelolie zorgt voor die heerlijke zomervakantie beleving!

Na gebruik kun je de wasnoten deponeren in de groenbak of op de composthoop. Ze vervuilen het water niet en de verpakking is grotendeels van karton zodat er 70% plastic bespaard wordt ten opzichte van een plastic fles.

De schillen worden verpakt in Nederland door mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Daar gaat mijn groene hart sneller van kloppen. Is dat een feelgood product of niet?

Wat kost het?

Wereldwinkel Purmerend verkoopt twee varianten van de wasschillen met biologische etherische olie. Je hebt de keuze uit ochtend in het bos of zomerse vakantiegeur. 
De verkoopprijs bedraagt € 9,95. Met één zak kun je ongeveer 30 wassen draaien.