Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Eersteklas traktatie

Trakteer jezelf dan eens op een beker vol chocolade. Dat is wat je proeft met deze drinking chocolate met heel veel cacao: een heerlijke volle smaak met dat kleine bittertje van donkere chocolade.

De cacao en de ruwe rietsuiker zijn voor de volle 100% biologisch en fair trade. De boeren krijgen voor al hun inspanningen een hogere prijs. Meer ingrediënten, zoals E-nummers, zitten er niet in. Da's nog eens eersteklas genieten, met een goed gevoel.

Fundopo

Fundopo is een relatief jonge organisatie van ruim 1.000 kleine en middelgrote producenten van biologische cacao. De aankoop, verwerking en export van de cacaobonen - Fairtrade én biologisch gecertificeerd - wordt verzorgd door het bedrijf Yacao in San Cristóbal. Voorheen werd de bergachtige en moeilijk begaanbare regio slechts bezocht door cacao-opkopers wanneer de vraag naar cacao hoog was. Door de komst van Yacao zijn de boeren van Fundopo meer verzekerd van afzet. Ook ondersteunt Yacao de organisatie op administratief en financieel gebied. De laatste jaren heeft Fundopo de ontwikkelingspremie onder andere geïnvesteerd in de renovatie van de cacaobomen en gemeenschapsprojecten, zoals het bouwen van waterputten en het verbeteren van lokale wegen.

Asocace

Asocace is een coöperatie van zo’n 200 suikerrietboeren en 500 oogsters in Paraguay. Vóór de oprichting leverden de boeren in de regio hun suikerriet individueel aan de verwerkers – tegen ongunstige prijzen. De coöperatie vertegenwoordigt nu de belangen van de boeren en staat sterker in de onderhandelingen. Asocace levert suikerriet aan de suikerfabriek La Felsina, die tijdens de productie (mei - december) werk verschaft aan zo’n 280 mensen. De ontwikkelingspremie die de coöperatie ontvangt is de afgelopen jaren geïnvesteerd in de aanschaf van drie nieuwe tractors, het openen van een kleinschalig medisch centrum en de aankoop van schoolmateriaal voor scholen in de regio. Daarnaast zijn ze gestart met een project om hun biologische certificering rond te krijgen.