Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Dassie Artisan, design uit ontwikkelingslanden

We hebben het al eerder aangekondigd en u even in spanning gehouden maar nu verkrijgbaar in onze winkel, het unieke merk Dassie Artisan. Dit merk biedt een mix van moderne en traditionele ontwerpen, design voor in en om het huis.

Denk aan snij-/serveerplanken, servies, fotolijstjes, kaarten en schalen. Kortom de nieuwe lijn van Dassie Artisan heeft voor een ieder wat wils.

Fairtrade staat bij Dassie Artisan hoog in het vaandel. Eerlijke lonen, respect voor cultuur en milieu, gender-gelijkheid, geen kinder- en gedwongen arbeid en een veilige werkomgeving zijn de kernwaarden. De producenten, of ontwerpers zoals Dassie Artisan ze graag noemt, wonen verspreid over heel Afrika en Azië, waardoor vele invloeden en werkwijzen samenkomen in deze schitterende lijn. De ontwerpers ontvangen een eerlijk loon voor hun geleverde producten en investeren dit in de werkomgeving en in opleidingen voor medewerkers.

Door het gebruik van eeuwenoude technieken en lokale materialen, in combinatie met moderne westerse invloeden, ontstaan er fantastische unieke producten die elke ruimte mooier maken.

Haal een stukje design in uw huis en geef een betere toekomst aan de ontwerpers.