Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Barret's Ridge beerbread

Zelfgebakken brood is het lekkerst, in de verpakking zitten alle droge ingrediënten bij elkaar om een heerlijk bierbrood te maken.

Voeg 330 ml bier naar keuze aan de inhoud van de bakmix toe en een uur later heb je een heerlijk bierbrood. Je kan er ook bijvoorbeeld kip, vis of uienringen mee marineren of muffins van maken. Een super origineel cadeau!

Barret's Ridge beerbread is begonnen als oma's goed bewaarde recept. Het is nu uitgegroeid tot een groot bedrijf in Zuid-Afrika, waar veel mensen werken onder Fairtrade omstandigheden. Niet alleen bij de bedrijven die de ingrediënten leveren voor de broodmix, maar ook bij Deaf Hands at Work, waar naaisters de katoenen verpakking maken. De etiketten zijn van masuga papier, een lokaal geproduceerd milieuvriendelijk papier. Dit papier wordt voor 90% gemaakt uit afval van de suikerrietteelt. De overige 10% zijn nieuwe vezels uit goed beheerde en verantwoorde bosbouw. Dit product biedt dus meerdere groepen werk en kansen in het opbouwen en verbeteren van hun bedrijf en toekomst.

Verkrijgbaar in de smaken Chili&Garlic, Garlic&Herb en Rosemary&Garlic.